Hem Nyheter Dynamic Code inne i kraftig internationell expansionsfas och tar in Louise Nylén som ny VD

Dynamic Code inne i kraftig internationell expansionsfas och tar in Louise Nylén som ny VD

Av Redaktionen

HealthTech-företaget Dynamic Code ökar nu sina satsningar på etablering av samarbeten med i första hand digitala vårdaktörer och distributörer såsom apotekskedjor i flera länder. En naturlig nästa fas i bolagets utveckling som kräver förstärkning av ledningsresurser med rätt kompetens och erfarenhet.

Louise Nylén, tidigare marknadschef på Trustly, blir ny VD. Hon efterträder grundaren Anne Kihlgren som kommer fortsätta inom bolaget med fokus på strategisk utveckling.

”I ett läge med växande förståelse för nyttan med distansvård och e-hälsa har nu Dynamic Code stora möjligheter att expandera på både befintliga och nya internationella marknader. Att anställa en ny VD är ett viktigt nästa steg i denna satsning”, säger Anne Kihlgren, VD och grundare för Dynamic Code.

Dynamic Code har med sin utveckling av nya helhetslösningar för diagnoser baserade på DNA-teknik, stärkt konsumentens möjlighet att påverka och kontrollera sin egen vård. Att på distans enkelt, snabbt och säkert ställa diagnos och direkt komma i kontakt med läkare online, förändrar just nu, framför allt inom primärsjukvården, förutsättningarna i grunden.

Godkänd teknik i hela EU öppnar upp för internationella samarbeten
Dynamic Codes erbjudanden väcker nu ett allt ökat intresse från internationella aktörer. Eftersom bolagets test är regulatoriskt godkända inom hela EU, ökar nu bolaget satsningarna på etablering av samarbeten med i första hand digitala vårdaktörer och distributörer såsom apotekskedjor i flera länder. En naturlig nästa fas i Dynamic Codes utveckling som kräver förstärkning av ledningsresurser med rätt kompetens och erfarenhet.

Louise Nylén med 20 års erfarenhet av internationella tillväxtföretag ny VD
Ny VD för Dynamic Code blir Louise Nylén. Louise kommer närmast från rollen som marknadschef på fintech-företaget Trustly och dessförinnan var hon vice VD och marknadschef på LeoVegas. Louise tillträder rollen den 1 november i år.

”Hälso- och sjukvården genomgår ett paradigmskifte, mycket lett av de digitala vårdgivarna där tillgängligheten förbättras och patientens möjlighet att påverka sin egen vårdsituation ökar. Dynamic Codes produkter och plattform ligger helt rätt i tiden då de sätter patienten och dess behov i fokus. Jag är övertygad om att Dynamic Code kan spela en viktig roll i transformationen av hälso- och sjukvården framåt, både inom och utanför Sveriges gränser. Jag ser med spänning och ödmjukhet fram emot att få vara en del av Dynamic Codes fortsatta resa”, säger Louise Nylén.

”Louise har 20 års erfarenhet från internationella tillväxtföretag och hennes bakgrund på den internationella arenan och erfarenhet från helt andra branscher, kommer att komplettera teamet på Dynamic Code och lyfta oss till nästa nivå”, är Anne Kihlgren övertygad om.

Anne ska leda sitt specialistområde
Anne kommer att fortsätta inom bolaget med det hon brinner för allra mest – fullt fokus på strategisk utveckling av hälsotestkonceptet. ”Jag ser verkligen fram emot att få jobba nära Louise, få bolaget att fortsätta växa och fokusera på mitt specialistområde”, säger Anne Kihlgren.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>