Hem Karriär Grant Thorntons vd Anna Johnson – en av näringslivets mäktigaste kvinnor

Grant Thorntons vd Anna Johnson – en av näringslivets mäktigaste kvinnor

Av Redaktionen

Nu tar Anna Johnson, vd för Grant Thornton sedan tre år, plats 98 på listan över Näringslivets mäktigaste kvinnor. Anna har under sin tid som vd arbetat hårt för ett ökat engagemang i entreprenörskapsfrågor, och gör det med en stark koppling till jämställdhet och hållbart arbetsliv.

Sedan 1998 har Veckans Affärer listat de 125 mest betydelsefulla kvinnorna inom den svenska företagsvärlden. Från och med 2020 har Dagens industri tagit över listan och arbetet att synliggöra näringslivets mäktigaste kvinnor. Och i år gör alltså Anna Johnson entré på listan, som en av de kvinnor som är med och formar ett starkt näringsliv och ett bättre Sverige, med motiveringen:

”Gotländskan som är chef för revisionsbyrån som framför allt jobbar med de hetaste ägarledda tillväxtbolagen. Hon har sett till att Grant Thornton fortsatt gå i bräschen i branschen med sitt jämställdhets- och hållbarhetsarbete.”

Underlaget för listan bygger på en granskning av ledande kvinnor i svenska företag och deras maktpositioner. Bolagens storlek och personens inflytande i samhället, inflytande i det enskilda bolaget samt i det svenska näringslivet vävs in i bedömningen, tillsammans med framtida potential som makthavare. Näringslivets mäktigaste kvinnor omfattar följande kategorier; ägare, toppchef, styrelseproffs, entreprenör och stjärnskott.

-Jag är så fantastiskt glad över att ta plats på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor, säger Anna Johnson. Det ligger helt i linje med vår vision som är att verka för ett välmående näringsliv. Att få det här erkännandet för vårt arbete att driva näringslivsfrågor betyder mycket, och blir ett bevis på att frågor som hållbarhet, hållbart arbetsliv och jämställdhet håller på att få en maktposition i näringslivet idag.

Listan i sin helhet hittar du hos Dagens Industri här.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>