Hem Jobb Här är finalisterna i Årets it-kvinna

Här är finalisterna i Årets it-kvinna

Av Redaktionen

För andra gången delar CGI ut priset Årets IT-kvinna, för att hylla de kvinnor som har det där lilla extra. Utmärkelsen tillägnas en kvinna som på något sätt är en förebild och som inspirerar andra i branschen. Av många sökande har tre finalister valts ut;

Malin Frithiofsson

Malin kombinerar arbetet som Head of Community Management på Chalmers Ventures med att sitta i styrelsen i Women in Tech och att hålla föreläsningar om bristen på kvinnor inom tech och innovation. Malin har dessutom utvecklat och implementerat ett entreprenörsutbildningsprojekt i Tanzania.

“Mina två passioner är jämställdhet och teknisk innovation – och jag tror helhjärtat på att de två måste vara tätt sammankopplade för att skapa en bättre framtid”, säger Malin.

Linn Alfredsson

Linn arbetar med tech och IT både i Sverige och internationellt, och är utbildad jurist. Hon har bland annat grundat Tech Academy Nordics, ett program för juriststudenter inom tech-juridik och legal tech.

“Jag försöker inspirera andra att se kvinnor inom IT och juridik. Det är få kvinnor som arbetar i segmentet och personligen önskar jag att det var fler med den inriktningen där även utbildningen ger möjligheter för kvinnor att utvecklas inom IT-rättens område”, säger Linn.

Sofie Wahlström

Sofies resa inom tech startade med en kurs i Python och nu arbetar hon med digital utveckling av verksamheter. Sofie är grundare till företaget BrightAct, som skapat en flerfaldigt prisbelönt tech-plattform och app för att hjälpa de som är utsatta för våld i nära relation.

“Jag drivs av förändring, förbättring och att göra skillnad. Jag vill inspirera människor runt mig”, säger Sofie.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>