Hem Jobb Harri Salomaa ny medlem i TietoEVRYs ledningsgrupp

Harri Salomaa ny medlem i TietoEVRYs ledningsgrupp

Av Redaktionen

Harri Salomaa har utsetts till ansvarig för Product Development Services (PDS) och till medlem i TietoEVRYs ledningsgrupp

Harri Salomaa (BSc. Industrial Process Engineering), var tidigare ansvarig för Telecom Cloud & Infra Applications inom TietoEVRY Product Development Services (PDS), och nu utsetts till ansvarig för affärsenheten PDS och till medlem i TietoEVRYs ledningsgrupp från och med 1 juni. 

Harri Salomaa har en gedigen bakgrund inom försäljning och som ledare på internationell nivå och har de senaste nio åren arbetat i USA och Silicon Valley. Han gick över till TietoEVRY från Sigma Connectivity, där han som Vice President Sales and Business Development, var ansvarig för försäljning och affärsutveckling av hårdvara och programvara för amerikanska kunder.

Innan Sigma var Harri Head of Software vid Hewlett-Packard Personal Systems Group och som Head of Mobile Terminals på Ixonos Plc. Han har också 17 års erfarenhet från Nokia i flera ledande roller för att utveckla trådlös teknik, mjukvara och lösningar.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att bli en del av TietoEVRYs ledningsgrupp och att tillsammans med teamet få påskynda tillväxten inom PDS. TietoEVRY har en tilltalande vision och med PDS är vår ambition att fånga upp de möjligheter som 5G ger inom alla affärsområden så som radio, molnlösningar för telekom, fordonsindustrin, smarta enheter och affärsprodukter, säger Harri Salomaa.

– Harri har stark internationell erfarenhet från forskning och utveckling av mjukvara, både inom produkt- och teknikutveckling. Tillsammans med PDS-teamet kommer han att spela en nyckelroll i att skala upp och få PDS att växa på den globala marknaden och fortsätta den positiva utvecklingen av verksamheten. Jag välkomnar Harri till TietoEVRYs ledningsgrupp och önskar honom lycka till i sin nya roll, säger Kimmo Alkio, vd och koncernchef, TietoEVRY.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>