Hem Distansarbete Kostnadsfritt internet under Corona-tider

Kostnadsfritt internet under Corona-tider

Av Redaktionen

Att kunna vara uppkopplad i Coronatider är helt avgörande för distansundervisning och arbete hemifrån. Därför erbjuds nu kostnadsfritt internet till den som är ansluten till Öresundskraft, Höganäs eller Bjuvs stadsnät men som ännu inte beställt någon internettjänst.

Bakom initiativet står Öresundskraft tillsammans med Höganäs Energi, Bjuvs Stadsnät och fem tjänsteleverantörer.

Tanken är att underlätta för Helsingborgs, Bjuvs och Höganäs kommuninvånare att hålla kontakten med nära och kära, delta i distansundervisning, jobba hemifrån och hålla sig uppdaterade. Initiativet sker i samarbete med A3, Bahnhof, Bredband2, Riksnet och Universal Telecom.

– Stängda skolor och arbetsplatser plus ett stort informationsbehov ställer helt nya krav på samhället just nu, att minska det digitala utanförskapet är viktigare än någonsin. Det öppna stadsnätet finns tillgängligt för, och används av de flesta av invånarna i Helsingborg, Höganäs och Bjuv. Det är en fantastisk plattform för att klara basbehoven och tillfälligt hjälpa dem som inte har de grundläggande förutsättningarna. Det säger Bo Lindberg, chef för kommunikationslösningar på Öresundskraft.

Erbjudandet gäller fram till den 31 maj och omfattar kostnadsfritt internet på 10/10 Mbit/s, utan bindningstid eller startavgift. Det gäller den som är ansluten till Öresundskraft, Höganäs eller Bjuvs stadsnät men som inte har beställt någon internettjänst.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>