Hem Nyheter TCS får utmärkelsen Top Employer inom it-tjänstesektorn

TCS får utmärkelsen Top Employer inom it-tjänstesektorn

Av Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) Sverige har fått utmärkelsen Top Employer av Top Employers Institute. Att TCS erhåller den prestigefyllda utmärkelsen grundar sig i företagets välkomnande arbetskultur, dess arbete för att skapa en flexibel arbetsplats, samt hur de främjar medarbetarnas välbefinnande och vidareutveckling.

Certifieringen är ett tydligt resultat av TCS:s medarbetarvänliga arbetsplatser och fortsatta investeringar i att genom professionella utvecklingsinitiativ och program för digital kompetens attrahera och behålla Sveriges bästa talanger, samt erbjuda dem stöd i sin fortsatta karriär. TCS har dessutom fått utmärkelsen Top Employer både Globalt och i Europa.

“Vår största tillgång är våra medarbetare och denna utnämning är ett oerhört fint bevis på att våra satsningar för deras välbefinnande och vidareutveckling skapar den bästa möjliga arbetsplatsen för våra anställda. TCS:s unga och mångfaldiga personal är nyckeln som gör det möjligt för oss att driva innovation och transformation för våra kunder. Att de trivs och utvecklas är högsta prioritet för oss”, säger Avinash Limaye, Sverigechef på TCS.

TCS samarbetar med några av Europas största företag i deras tillväxt- och transformationsinitiativ och har under de senaste tre åren haft en årlig, organisk intäktsutveckling med över 17%. För att uppfylla den starka efterfrågan har TCS anställt lokala talanger i hela regionen. TCS:s investerar kraftigt i kompetensutveckling och har till idag utbildat över 330 000 anställda inom digital teknik.

TCS är en av världens största arbetsgivare för kvinnor med över 161 000 kvinnliga anställda som utgör 36,2% av den globala arbetskraften. I Europa har TCS en diversifierad arbetsstyrka, med 123 nationaliteter representerade. Fokus på mångfald och inkludering har resulterat i en utvecklande arbetsplatskultur.

Genom sitt traineeprogram, Grow@TCS, anställer TCS unga människor över hela Europa för att minska det digitala kompetensgapet. Av TCS:s arbetskraft i Europa utgör Generation Y cirka 73% och för närvarande är 100 europeiska kandidater anmälda till programmet där de kommer att utveckla sin digitala kompetens, mjukvarukunskap och affärsförståelse med praktisk erfarenhet. Dessutom syftar TCS:s goIT-program som genomförs över hela Europa till att uppmuntra och inspirera studenter att gå en STEM-utbildning och bygga en karriär inom teknik.

Top Employers Institute är en oberoende HR-organisation som i över 25 år har utvärderat företag kring anställningsvillkor, vidareutvecklingsmöjligheter och de anställdas trivsel.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>