Hem Rekrytering Yobber stöttar företag genom gratis videorekrytering

Yobber stöttar företag genom gratis videorekrytering

Av

Video-rekryteringsföretaget Yobber erbjuder nu alla företag att använda verktyget utan kostnad.

Trots att företag drabbas hårt och måste permittera och varsla i det rådande läget så finns det också många företag som behöver planera framåt med exempelvis ombesörjning av extrapersonal och sommarjobbare. När man inte kan träffas för intervjuer blir det avgörande med videorekrytering som alternativ.

– Just nu befinner sig väldigt många företag i ett kritiskt skede. Samtidigt som man kan behöva permittera och varsla måste man i många branscher också täcka upp med extrapersonal här och nu, samt planera framåt för exempelvis sommaren. De flesta av våra kunder är inom dagligvaruhandeln och hospitality och där är det egentligen prime time nu för att rekrytera inför sommaren, vilket är omöjligt att göra i dagens svåra läge där man inte kan träffas. Därför vill vi dra vårt strå till stacken och erbjuda alla företag att använda Yobber gratis i minst en månad, säger Peter Paunovic, VD på Yobber.

I Yobbers rekryteringsverktyg kan man som arbetsgivare publicera annonser, lägga in förvalda frågor som ger en tidseffektiv screening, samt ha med frågor som ska besvaras via video av kandidaterna.

– Med förvalda frågor och video får man snabbt en indikation om personen är rätt för den utlysta tjänsten. I många yrken är ett CV för intetsägande medan en video kan bli avgörande för att rättrekrytera som vi kallar det. Med Yobber kan man genomföra en rekryteringsprocess från A till Ö utan att alls behöva träffas live, fortsätter Peter Paunovic.

– I en tid av permitteringar, varsel och oro vill vi stötta de företag som trots allt även behöver rekrytera, samt hjälpa alla dem som plötsligt står utan jobb att kunna söka nytt. Det är viktigare än någonsin att vi som kan hjälper varandra för att Sverige ska kunna komma ur denna kris så starkt som möjligt, avslutar Peter Paunovic.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>