Visste du att mellan 80-95% av alla cyberattacker startar med phishing?
Företag som genomför regelbundna simuleringar och utbildning minskar risken för klick med upp till 87 % över tid.
Säkerhetsmedvetenhet är helt avgörande för att skydda företags data och integritet.
En av de vanligaste metoderna som cyberkriminella använder för att hacka företags data är phishingmail. Phishing är en form av social manipulation där angripare försöker lura anställda att avslöja känslig information, såsom lösenord eller kreditkortsuppgifter, genom att utge sig för att vara en betrodd källa.
Vad är Security Awarness Training?
Security awareness training är simulerade phishingmail som skickas i utbildningssyfte. Genom att utbilda medarbetare kan företag minska risken för dataintrång och skydda sina värdefulla tillgångar, när det väl sker på riktigt. Ni testar era klickbeteenden och medvetandenivåer, och följs upp av korta, lättsmälta utbildningar.
Våra phishingsimuleringar genomförs via Nimblr, ett robust säkerhetsmedvetenhetsprogram som inkluderar regelbundna och relevanta lektioner samt realistiska phishingsimuleringar. Dessa simuleringar hjälper anställda att känna igen och undvika phishingförsök, vilket skapar en säkerhetskultur där användarna blir en aktiv del av organisationens cyberskydd.
Nimblr är en molnbaserad plattform som kontinuerligt uppdateras med de senaste phishingteknikerna och anpassas efter användarnas behov. De säkerställer att utbildningen är både effektiv och relevant, vilket hjälper företag att hålla sig steget före cyberkriminella. Om någon råkar klicka på ett simulerat phishingmail ges en mikroutbildning för att förbättra användarens medvetenhet och eftertänksamhet.
Phishingmail kan ofta se äkta och trovärdiga ut, men håll utkik efter:
Oväntade meddelanden: Om du får ett oväntat e-postmeddelande som ber dig att klicka på en länk eller lämna ut personlig information, bör du vara försiktig.
Felaktig grammatik och stavning: Många phishingmail innehåller grammatiska fel och stavfel. Läs igenom noga för att upptäcka om något inte stämmer.
Misstänkta länkar: Kontrollera alltid länken genom att hovra över den med muspekaren utan att klicka. Om länken ser misstänkt ut eller inte matchar avsändarens domän, klicka inte.
Brådskande språk: Bedragare använder ofta brådskande språk för att få dig att agera snabbt utan att tänka efter. Om avsändaren verkar stressad och omedelbart vill få dig att agera, stanna till och fundera en gång extra.
Gibon är en helhetsleverantör för små och medelstora företag.