Hem Nyheter Chefen! Tänk om det är ditt ledarskap som gör dina medarbetare omotiverade?

Chefen! Tänk om det är ditt ledarskap som gör dina medarbetare omotiverade?

Av

Nu släpper organisationskonsulten och ledarskapsexperten Lucie Mandaus Stephansen boken Omodernt ledarskap. Varför det är så svårt att vara chef just nu. Hur du kan göra det lättare. Och få ett så mycket bättre resultat

Trots att uttrycket medarbetarna är vår viktigaste resurs” börjar bli en sliten kliché har poletten inte ramlat ner i våra organisationer.

För tre av fyra medarbetare är inte engagerade i sitt arbete. Hela 75 procent är alltså oengagerade.

Samtidigt som forskning visar att lönsamhet, omsättning, produktivitet, kundnöjdhet, kvalitet, personalomsättning … ja, allt beror på medarbetares engagemang.

– ”Hur kan jag motivera mina medarbetare? är den absolut vanligaste frågan jag får. Men rådande sätt att leda sitter så djupt att jag upplevs som oerhört radikal när jag förespråkar det ledarskap som forskningen visar fungerar. Trots att forskningen har flera decennier på nacken. Och trots att den visar att det paradoxalt nog är just ledarskapet som skapar de problem som ledare brottas med, säger Lucie Mandaus Stephansen, som sedan 20 år tillbaka utvecklar individer, grupper och organisationer.

I boken Omodernt ledarskap förklarar hon på ett lättillgängligt och underhållande sätt varför det vi tänker på som ledarskap var så framgångsrikt när det tillkom, men vilka svårigheter det skapar idag.

Och alla som har varit på en arbetsplats kommer känna igen dessa svårigheter.

– ”När jag sätter in ledarskapet i ett sammanhang blir det tydligt för chefer varför det vedertagna är föråldrat. Och först då blir det möjligt för dem att börja leda på nya sätt.”

För det har länge pratats om att sättet att leda och organisera arbete behöver förnyas. Men väldigt lite har hänt.

– ”Jag träffar ofta chefer som verkligen vill bli bättre ledare, men som inte vill plöja tjocka managementböcker”, berättar Lucie.

Därför är Omodernt ledarskapkortfattad, lättillgänglig och underhållande. En fackbok helt fri från fackspråk. Enkel utan att vara okomplicerad. Tydlig utan att trivialisera.

– ”Den tar ungefär lika lång tid att läsa som det tar att dricka en kopp kaffe”, skrattar Lucie.

Omodernt ledarskap är en angelägen liten bok som ger argument, inspiration och konkreta råd till alla ledare som vill ha alla de resultat som bara kommer med genuint engagerade medarbetare.

Målgruppen är ledare på alla nivåer i alla sorters organisationer. Men även den som inte är chef har glädje av att läsa den, då det nya ledarskapet förutsätter ett nytt medarbetarskap.

– ”Idag leder chefer människor, inte verksamheter. Och det är stor skillnad.”, avslutar Lucie.

Boken Omodernt Ledarskap är den första i en serie korta och lättillgängliga böcker som visar hur vägen till ökad produktivitet, innovation och lönsamhet går via ett mänskligt ledarskap, berättar förläggaren Marianne Olsson på Konsultboken Publishing. Vi är särskilt stolta över att ge ut böcker som verkligen ligger i framkant på ledarskapsområdet. Att leda har aldrig varit svårare än nu och då krävs ”enkelhet” i att ta till sig och omsätta ny kunskap, därför är böckerna kortfattade och digitala.

Om författaren

Lucie arbetar med passion för ett mänskligare arbetsliv och drar sig inte för att utmana invanda föreställningar när hon hävdar att det finns bättre sätt att leda.

Universitetsutbildad i ekonomi, psykologi och genusvetenskap omsätter hon forskningsfronten inom dessa områden till konkreta råd till ledare som vill leda på bästa sätt för vår tid och dess utmaningar.

Lucie har en förmåga att överblicka komplicerade samband utan att bortse från de ofta avgörande detaljerna. Hon är kreativ, inspirerande och pedagogisk vilket gör henne till en uppskattad coach, föreläsare och processledare.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>