Hem Nyheter TNG Group AB blir återförsäljare för intervjuroboten Tengai AB i Sverige

TNG Group AB blir återförsäljare för intervjuroboten Tengai AB i Sverige

Av Redaktionen

TNG, specialister inom fördomsfri rekrytering och bemanning, blir första svenska återförsäljaren av intervjuroboten Tengai och dess mjukvara, utvecklad av Tengai AB.

I sommar lanseras nästa version av intervjuroboten Tengai. Den uppdaterade HR-tech plattformen kombinerar beteendevetenskap och avancerad robotteknik med en ny fördomsfri intervjumjukvara. Slutprodukten är en objektiv och datadriven intervjuplattform med en unik kandidatupplevelse, där intervjuprocessen är strukturerad och validerad.

Det innebär att Tengai ökar upp träffsäkerhet och effektivitet i anställningsintervjuer, minskar mänsklig bias samt kortar ledtider i rekryteringsprocessen då fler intervjuer kan genomföras per dag.

I samband med lansering av den nya produkten, och som en del av Tengai AB’s försäljningsstrategi, har företaget valt att arbeta med återförsäljare. Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG Group AB blir företagets första återförsäljare.

– Det känns både roligt och spännande att bli världens första återförsäljare av Tengai, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG och fortsätter: Tengai kan nu på egen hand genomföra automatiserade intervjubedömningar för att säkerställa framtida arbetsprestation. Robotintervjuerna är helt klart svaret på hur man kan modernisera den klassiska anställningsintervjun och göra den mer fördomsfri. Med Tengai kan man på vetenskapliga grunder jämföra och välja ut de bästa kandidaterna, utan att använda magkänsla. Jag är övertygad om att Tengai kommer bidra till en mer hållbar arbetsmarknad, vilket är helt i linje med vår vision på TNG.

Rollen som återförsäljare innebär att TNG kommer att sköta försäljning, installation, drift och support av intervjurobotar och mjukvara till företag på den svenska marknaden. Uppbyggnaden av återförsäljningsorganisationen på TNG kommer att ledas av Martin Sundler.

– Det känns riktigt bra att TNG valt att ta sig an rollen som återförsäljare i Sverige, säger Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai AB som fortsätter: TNG kan produkten och förstår vikten av att utmana den klassiska och ofta ganska fördomsfulla anställningsintervjun. Företaget har dessutom en gedigen och medveten kundbas som nu erbjuds produkten. De är ju också det företag i Sverige som idag, med all sin erfarenhet, bäst kan och brinner mest för innovativ, objektiv och fördomsfri rekrytering.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>