Hem Arbetsmiljö Framtidens arbetsplatser kräver nya verktyg för ledarna att verka

Framtidens arbetsplatser kräver nya verktyg för ledarna att verka

Av Redaktionen

Utbildningar för ledare som liksom GoToWork brinner för att skapa goda arbetsplatser, läggs nu till utbudet.Med perspektiven Människan-Platsen-Tekniken ges ledare nya verktyg för ett hållbart arbetsliv och bestående förändring.

”I den nya framtiden för arbetsplatser, som på grund av Corona och Covid-19 kom snabbare till oss än vi hade räknat med, behöver ledarna tillgång till nya verktyg för att verka. Något vi och de ledare vi dagligen har kontakt med bekräftar. Vi driver och stödjer förändringar av det här slaget, och steget var inte långt för oss att kunna erbjuda den här möjligheten till utbildning, till fler ledare än de vi möter i våra kunduppdrag”, säger vd Karin Ståhl.

Först ut är utbildningen “Leda och arbeta på distans” med särskilt fokus på hur vi drar lärdom av hem- och distansarbetet som blev en följd av vårens Covid-19-utbrott. Och hur vi omvandlar dessa lärdomar – både de positiva och de negativa – när vi nu bygger den ”nya permanenta framtiden”.Utbildningen ges digitalt och kommer att spänna med både bredd och djup över perspektiven Människan-Platsen-Tekniken. Utbildningen omfattar två tillfällen och vänder sej till ledare med personalansvar.

Utbildare hos GoToWork är förändringsledare Ylva Thim, som har lång erfarenhet från IT-bransch och näringsliv både som chef, personalansvarig och projektledare. Som förändringledare vid många organisationers arbete på distans och i aktivitetsbaserade arbetssätt har hon också mycket erfarenhet att dela med sej av. Samt vd och arbetsplatsstrateg Karin Ståhl, som under många år har arbetat med kartläggning av behov för och krav på arbetsplatser, ledarskap och utveckling av arbetssätt. Hon ser att strategier för hur vi i framtiden ska använda våra arbetsplatser nu behöver tas fram på nya sätt och med andra ögon.

”GoToWork har gedigen erfarenhet i att stötta såväl arbetsplatsutformning som att skapa rörelse i organisationer och sug efter nya arbetssätt”, säger Karin Ståhl. “Att vi nu adderar utbildningar riktade till ledarna för dessa organisationer, är ytterligare ett bidrag från vår sida i strävan att bidra till goda arbetsplatser”, avslutar Karin Ståhl.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>