Hem Innovation Amazon Web Services ny medlem i branschorganisationen för utbildningsteknologi

Amazon Web Services ny medlem i branschorganisationen för utbildningsteknologi

Av Redaktionen

Under coronakrisen har Swedish Edtech Industry befunnit sig mitt i stormens öga och samordnat branschens stöd för att hjälpa skolorna klara sitt uppdrag. Nu ansluter även Amazon Web Services (AWS) som medlemmar för att vara med och utveckla den svenska utbildningssektorn.

I somras valde nio nya bolag att gå med och bidra i vårt gemensamma arbete och nu även Amazon Web Services (AWS). Att intresset hos bolagen är så stort att gå med i branschorganisationen visar på behovet av att samarbeta i ett starkt ekosystem som delar kunskap och där vi kan arbeta branschövergripande med olika initiativ och förbättringsfrågor, något som blev extra tydligt under krisen, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry. Vi har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och i utbildningssystemet för vuxna. Edtechkartan har alltmer blivit ett nav för det arbetet, bland annat med det populära och välanvända inköpsstödet Att köpa edtech. Vi är glada att nu välkomna Amazon Web Services (AWS) som är en viktig spelare i det nationella och internationella ekosystemet, avslutar Jannie.

Amazon Web Services (AWS): leverantör av molntjänster och tekniska plattformar för edtechleverantörer. De driver också Edstart som är en accelerator för att stödja utvecklingen av innovativa startupbolag inom edtech.

Swedish Edtech Industry startade så sent som i januari 2017 och samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn. Det är en förhållandevis ung bransch och föreningens ambition är att vara ett forum för samverkan där ökad kvalitet och effektivisering står i fokus, för att skapa värde för skolor, universitet och medlemmar.

Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>