Hem Nyheter Håkan Pihl till rektor för tre år till på Högskolan i Kristianstad

Håkan Pihl till rektor för tre år till på Högskolan i Kristianstad

Av

Högskolan Kristianstads styrelse föreslår regeringen att sittande rektor Håkan Pihl ges ett förnyat förordnande för ytterligare tre år. Högskolan har utvecklats mycket väl de senaste åren och styrelsen anser att Håkan Pihl är rätt person att leda lärosätet vidare i en rad betydelsefulla frågor.

Högskolan Kristianstads styrelse har vid sitt sammanträde den 22 oktober beslutat att föreslå regeringen att utse Håkan Pihl till fortsatt rektor för Högskolan Kristianstad. Detta efter ett rekryteringsförfarande inom organisationen där rekryteringsgruppen är enig i sitt förslag. Det förlängda rektorsförordnandet gäller perioden 15 mars 2021 till 14 mars 2024. Regeringen väntas fatta beslut i januari 2021.

– Under Håkans ledning har högskolan utvecklats mycket väl och flyttat fram positionerna. Håkan är rätt person för att leda högskolan under de kommande åren som ju innehåller en rad spännande och viktiga frågor som ska hanteras för en fortsatt långsiktigt gynnsam utveckling, säger Björn Brorström, högskolestyrelsens ordförande, Högskolan Kristianstad.

Rekryteringsprocessen är genomförd av en särskild rekryteringsgrupp som har tagit del av synpunkter från tre hörandegrupper som har träffat och intervjuat Håkan Pihl.

– Jag är mycket glad för det fortsatta förtroendet. Det är ett väldigt viktigt uppdrag och på en arbetsplats med engagerade medarbetare och studenter. Högskolan är i en spännande utvecklingsfas med mycket på gång och jag vill gärna vara med i det fortsatta arbetet. Nu får vi invänta regeringens beslut, säger Håkan Pihl.

I mars nästa år har Håkan Pihl varit rektor vid Högskolan Kristianstad i sex år. Innan dess var han prefekt för Företagsekonomiska Institutionen vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Hans erfarenhet från Högskolan Kristianstad sträcker sig långt tillbaka med flera tidigare uppdrag, först som lärare i ekonomi och sedan i flera ledande roller. Bland annat har Håkan varit prefekt på Institutionen för ekonomi och sektionschef för Sektionen för lärande och miljö. Han var också lärarnas representant i styrelsen och programansvarig för Ekonomprogrammet Internationell ekonomi vid Högskolan Kristianstad.

Håkan är docent i företagsekonomi och har tidigare skrivit läroböcker och forskat inom områden som internationellt företagande och miljöekonomi. Fokus på senare år har legat på klimatfrågan där han bland annat har debatterat i frågor om hur en effektiv klimatpolitik kan utformas.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>