Hem Jobb Johan Näsman ny CIO hos SJ

Johan Näsman ny CIO hos SJ

Av Redaktionen

SJ har rekryterat Johan Näsman som ny CIO. Han får ansvar för att leda arbetet med att säkerställa att it-leveranserna stödjer hela SJ-koncernens behov av affärsdriven och samordnad utveckling av it-tjänster på kort och lång sikt.

Johan Näsman driver idag det egna företaget AmpFlow IT och innan dess var han divisionschef för en av H&Ms it-avdelningar med cirka 400 medarbetare. Johan är ingenjör från KTH i Stockholm och har över 25 års erfarenhet av it. På SJ kommer Johan leda it-staben med ca 70 medarbetare och samverkan med ett 15-tal större it-leverantörer.

– Vi är väldigt glada över att kunna hälsa Johan Näsman välkommen till SJ. Som CIO blir Johan ansvarig för att leverera det it-stöd vi behöver idag och i framtiden. Johans erfarenhet av mjukvarutveckling i komplexa miljöer, molntjänster och förändringsarbete gör att han har en bred och relevant erfarenhet med sig till SJ. Fungerande it-system är en förutsättning för många av våra processer och för att uppnå vårt mål om att bli Sveriges mest digitaliserade bolag, säger Lena Herrmann, direktör för Strategi och Affärsutveckling på SJ.

Johan Näsman tillträder den nya tjänsten på SJ den 1 juni 2020.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>