Hem Nyheter Hub för unga techbolag öppnar i Göteborg

Hub för unga techbolag öppnar i Göteborg

Av

I augusti öppnar Walborg Ventures, en helt ny hub för nystartade techbolag mitt i centrala Göteborg. Det bubblar av intresse och drygt 60 procent av alla kontorsytor är redan uthyrda. Några av de bolag som har tecknat avtal med ambitionen att skala upp sina företag är verksamma inom gaming, medtech och riskkapital.

– Att vi har valt ett kvinnonamn som Walborg är en hyllning till alla de kvinnor som under århundraden på olika sätt stått bakom sina män i näringslivet. Det är också ett sätt att hedra min mormor som uppfostrade mig och var en riktig krutgumma. Dessutom drivs flera av bolagen i vår hub av kvinnor, säger Jens Östgaard, delägare i Walborg Ventures.

Till skillnad från andra företagshubbar kräver Walborg inget ägande och det finns ingen turordning bland de sökande, det handlar mer om sunda värderingar och en vilja att påverka sin omvärld genom tillväxt.

– Vi är väldigt glada över att göra detta i samarbete med Wallenstam. Walborg drivs oberoende av akademi och institut för att behålla både entreprenörsdriv och marknadsmedvetenhet. En respekterad fastighet och adress, flexibla kontrakt och erfarna människor är delar av den framgångskultur som vi ser att många techbolag i Göteborg söker för att utvecklas, säger Jens Östgaard.

Bakom satsningen Walborg Ventures står IT-konsultbyrån QueensLab samt Wallenstam som genom sitt engagemang vill bidra till en ökad entreprenörsanda och ett positivt företagsklimat i Göteborg.

 

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>