Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG släpper en ny guide med inriktning på preboarding av nya medarbetare.
Ett högaktuellt ämne som riktar sig till chefer och HR som vill stärka organisationens Employer Brand långsiktigt.
Preboarding syftar till tiden mellan att en ny medarbetare signas för ett nytt jobb till själva jobbstarten och är ett verktyg för att tidigt skapa tillhörighet, lojalitet och engagemang bland nya medarbetare.
En väl genomtänkt preboardingprocess är samtidigt en viktig pusselbit för att stärka ett företags arbetsgivarvarumärke.
Något som blir allt mer betydelsefullt för att attrahera nya medarbetare på dagens arbetsmarknad. Inte minst i konkurrensutsatta branscher där företag som inte satsar och tänker till kring kandidatattraktion riskerar att gå miste om, i många fall, avgörande kompetens.
– Jag skulle säga att preboarding är minst lika viktigt som onboarding. Med en tydlig plan har arbetsgivare verkligen en chans att sakta börja introducera nya medarbetare innan start, vilket är mycket värdefullt både för den nya kollegan och för företagets Employer Brand, säger Maria Nordenhem, HR-chef på TNG, specialister inom fördomsfri rekrytering, bemanning och interim.
Den nysläppta guiden riktar sig till chefer och HR och innehåller 10 konkreta tips för en lyckad preboarding. Tips som snabbt kan appliceras i en verksamhet.
Sneakpeak! 3 snabba tips för en lyckad preboarding
1. Bjud in till aktiviteter. Har ni en inplanerad after work eller teamlunch på gång? Eller kanske en dedikerad konferensdag? Bjud in den nya kollegan och ge hen chansen att bekanta sig med gänget innan första riktiga jobbdagen.
2. Connecta på LinkedIn. Uppmuntra de framtida kollegorna i teamet att ta kontakt med den nya kollegan på LinkedIn och säga hej. Det är ett enkelt första steg att få kontakt och samtidigt få en snabb inblick i hens tidigare karriär.
3. Utse en mentor i teamet. Gör detta någon vecka innan den nya kollegan börjar så att personen som axlar rollen har tid att förbereda sig lite. Tydliggör också uppdraget, så att mentorn vet vad som förväntas.
Vill du få fler tips? Ladda ner hela guiden kostnadsfritt här!