Hem Nyheter Jonas Bruzelius är ny landschef för Check Point Sverige

Jonas Bruzelius är ny landschef för Check Point Sverige

Av Redaktionen

Sedan i somras är Jonas Bruzelius ny Sverigechef för IT-säkerhetsföretaget Check Point Software Technologies. Jonas börjar på Check Point under en tid då många företags arbetskultur och säkerhetsutmaningar har formats om på grund av pandemin.

Jonas Bruzelius har innehaft en rad ledande positioner inom IT-branschen i Norden och kommer närmast från en roll som Nordenchef på Micro Focus. Han har erkänt goda kunskaper inom ledarskap, försäljning, företagsprogramvara, partnersamarbeten och affärsutveckling från sin tid på bland annat Novell, NetIQ och Micro Focus. Jonas har även ansvarat för försäljning av säkerhetslösningar på Micro Focus i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

– Jag är mycket entusiastisk och glad över att börja hos Check Point i en tid då cybersäkerhet aldrig har varit viktigare, säger Jonas Bruzelius. Check Point har en intressant bakgrund med stort fokus på forskning som också gör att produkterna ligger i framkant. Företaget har haft stor framgång i Sverige och även en stark tillväxt globalt. Jag kommer att bygga vidare på dessa resultat och bidra till att vässa vårt erbjudande av ett holistiskt skydd till våra kunder.

Konsekvenserna av pandemin har på många sätt påverkat och format om många företags arbetskultur. Förändringarna är dessutom globala, snabba och utspridda över många branscher. När några års IT-utveckling istället sker på några veckor ställs helt nya krav på infrastrukturen och på de anställda som måste lära sig och vänja sig vid nya verktyg. Den ökade mobiliteten och mer hemarbete kräver holistiska säkerhetsskydd som fungerar oavsett enhet, och säkerhetsutbildning av de anställda för att möta omställningen. Faktum är att en organisation i Sverige i genomsnitt har attackerats 218 gånger de senaste sex månaderna, enligt Check Points säkerhetsrapport. Rapporten visar också att 85 procent av de skadliga filerna i Sverige sprids via epost och därför är det viktigt med ett avancerat skydd, men också med utbildning.

Jonas kommer stötta kunderna i denna omställning och han har redan vidtagit flera åtgärder för att ytterligare utveckla verksamheten. Nyligen rekryterade han sex nya personer till Check Point för att stärka den svenska organisationen med teknisk kompetens och inom strategiskt viktiga områden såsom moln- och mobilsäkerhet.

Jonas Bruzelius kommer att rapportera till Ken Tomassen, Nordenchef på Check Point.

– Vi välkomnar Jonas Bruzelius till det nordiska teamet med öppna armar, säger Ken Tomassen. Jonas har utmärkt ledarskapsförmåga och stor erfarenhet av avancerad programvara för företagsmarknaden, något som kommer hjälpa och utveckla kunder över hela regionen att implementera konsoliderade säkerhetslösningar. Detta stärker kundernas skydd samtidigt som det förbättrar deras förmåga till anpassning och ytterligare möjliggör verksamheternas digitala transformation. Detta är något vi på Check Point är stolta över att erbjuda marknaden.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>