Hem Gaming Kramfors vill etablera sig i spelindustrin

Kramfors vill etablera sig i spelindustrin

Av Redaktionen

Kramfors kommun går in i spelindustrin. Det beslutet fattade kommunstyrelsens arbetsutskott igår när de godkände en medverkan i det länsomfattande utvecklingsprojektet Game on Mid Sweden. I framtiden vill vi kunna bedriva utbildning inom spelutveckling på gymnasienivå.

– Det är viktigt att vi hänger med i samhällsutvecklingen och attraherar våra unga med intressanta utbildningar som ligger i tiden. Självklart ser vi också en potential i att spelföretag etablerar sig i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm.

Kommunstyrelsens vice ordförande Jon Björkman fortsätter:
– Spelindustrin är generationsöverskridande. Människor av vitt skilda åldrar med olika förutsättningar möts och spelar på lika villkor. Sedan erbjuder spelvärlden en ny arbetsmarknad som ger goda möjligheter att verka på landsbygden.

Fortsättning på ett tidigare påbörjat arbete
Kramfors kommun har under våren deltagit i en förstudie, som visar att Västernorrland har potential att skaffa sig en position inom spelutveckling. Innan sommaren anordnades till exempel en kreativ workshop med gymnasieelever på Ådalsskolan där deltagarna fick skapa enkla spel, testa idéer, få utlopp för sin kreativitet och se hur processen från idé till färdigt spel kan se ut.

En av skolans rektorer Peyman Vahedi menar att det definitivt går att bedriva modern spelutvecklingsutbildning vid Ådalsskolan. Det kan i sin tur öppna upp för många positiva effekter för kommunen.

– Vi kommer att på flera sätt skapa möjligheter för elever att utbilda sig inom detta område. Bland annat planerar vi för ett fjärde utbildningsår för dem som vill satsa på en framtid inom spelbranschen, säger Vahedi.

FAKTA

  • Kramfors kommun går in med 100 000 kr under perioden 2021–2023 i projektet Game on Mid Sweden som leds av Bron Innovation. Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade beslutet den 25 augusti. Bland övriga finansiärer finns Sundsvalls kommun.
  • Kommunstyrelsens arbetsutskott anger i sitt beslut att deltagandet i projektet Game in Mid Sweden stärker näringslivets förutsättningar att bidra till kommunal och regional utveckling med förnyelse och utveckling av näringsliv och offentlig sektor i Västernorrland.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>