Hem Nyheter Tips när du söker nästa konsultuppdrag

Tips när du söker nästa konsultuppdrag

Av Redaktionen

Det är speciella tider nu och förhållandevis hård konkurrens om konsultuppdragen. Här kommer därför några tips kring vad du bör tänka på när du söker nästa konsultuppdrag från konsultmäklaren Keyman.

1. Se till att uppdatera och hålla din konsultprofil så konkurrenskraftig som möjligt. Konkurrensen bland de uppdrag som finns tillgängliga är hård för närvarande och det är viktigt att tydligt framhäva sina styrkor och erfarenheter inom sitt kompetensområde.

2. Var proaktiv! Ta kontakt och boka möte med potentiella uppdragsförmedlare för att de på förhand ska få en bild av dig både som konsult och person. Då kan de snabbt matcha dig med tillgängliga och kommande uppdrag.

3. Läs igenom uppdragsspecifikationen noggrant och se till att du uppfyller alla “Skallkrav” för uppdraget. Utvärdera även om du genuint är intresserad av uppdraget och tycker att det verkar spännande. Detta kommer med stor sannolikhet att märkas senare i intervjuprocessen.

4. Förbered dig till konsultintervjun på bästa möjliga sätt och se till att vara påläst kring uppdraget. Det är tydligt om kandidaten har läst på och förstått innebörden av uppdraget. Förbered dig även på att berätta ingående om de projekt som du har arbetet med tidigare och din roll i projekten.

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>