Nu är det möjligt för offentlig sektor att rekrytera mer fördomsfritt. TNG, specialister på fördomsfri rekrytering, har tillsammans med bland annat underleverantören Ada Digital, tilldelats ett tvåårigt ramavtal gällande rekryteringstjänster för främst IT-specialister och chefer i Kammarkollegiets upphandling.
Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG har som en av utvalda leverantörer träffat avtal med Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet kring rekrytering av IT-chefer, IT-specialister, chefer samt kontorspersonal. Ramavtalet gäller geografiskt över Stockholm, Sydsverige, Västsverige och Östra Mellansverige. TNG, tillsammans med sina underleverantörer Ada Digital, Invici och Signpost, har lång erfarenhet av samarbeten inom rekrytering i offentlig sektor och statliga myndigheter.
Offentlig sektor har under en längre period visat stort intresse och hög kunskap inom kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering med fokus på faktabaserad bedömning. Ett område som TNG specialiserat sig på och arbetat med under de senaste 15 åren.
– Intresset för fördomsfri rekrytering hos statliga myndigheter har ökat skarpt under de senaste åren. Med vår erfarenhet inom området kan vi på TNG bidra med hög kunskap, teknik och sakliga bedömningsurval som kommer utveckla offentliga verksamheter och leda till en mer hållbar arbetsmarknad, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG och fortsätter: Tillsammans med våra systerbolag kommer vi dessutom motverka kompetensbristen inom många områden och göra stor skillnad för offentlig sektors kompetensförsörjning.
Delområdena där TNG är vald leverantör av rekrytering är följande:
- Rekrytering av IT-chefer och IT-specialister i Stockholm, Sydsverige, Västsverige och Östra Mellansverige,
- Rekrytering av chefer i Stockholm, Sydsverige, Västsverige och Östra Mellansverige.
- Rekrytering av kontorspersonal i Stockholms län och Örebro län
- Rekrytering av kontorspersonal, volymrekrytering i Stockholms län och Örebro län
Om upphandlingen
Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet upphandlar och samordnar ramavtal som alla myndigheter och andra offentligt styrda organ kan nyttja. Det innebär att minst 250 myndigheter och organisationer kan avropa rekryteringstjänster från avtalet. Kammarkollegiet uppskattar det totala värdet av rekryteringstjänster till anslutna organisationer till 25–60 miljoner kronor per år. Ramavtal kommer att kunna användas för avrop av alla myndigheter under regeringen samt myndigheter under riksdagen och andra offentligt styrda organ.
Om ramavtalet
Ramavtalet blir bindande mellan parterna när det signerats av TNG och Kammarkollegiet och löper därefter under en period av 24 månader från och med att det trätt i kraft. Ramavtalet upphör därefter att gälla utan uppsägning.
Eventuell förlängning av ramavtalet sker på initiativ av Kammarkollegiet. Förlängning kan uppgå till högst 24 månader.