Hem Employer Branding ​Huawei klättrar på nordiska studenters topplista över arbetsgivare

​Huawei klättrar på nordiska studenters topplista över arbetsgivare

Av

Huawei kliver in på plats 30 bland teknikföretag när nordiska studenter svarar i Universums årliga rankning över arbetsgivare. Mätningen för 2020 baseras på svar från 63 500 studenter i Sverige, Finland, Norge och Danmark.

– Under de 20 år vi har haft verksamhet i Sverige har vi hela tiden sett hur våra relationer har blivit starkare bland de studenter vi gärna rekryterar. Det här är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete och det är glädjande att allt fler ser att de vill växa med oss på väg in i arbetslivet och vår framtidsbransch, säger David Liu, vd Huawei Norden och Baltikum

63 500 studenter i norden har i Universums årliga rankning fått ge omdömen inom kategorierna ekonomi, teknik och IT. Årets resultat i teknikklassen visar att Huawei kliver in på plats 30. I topp för samma kategori ligger Microsoft följt av Sweco. Studenter vid 105 universitet har tillfrågats i Sverige, Finland, Norge och Danmark under perioden november 2019 till april 2020.

Bland de svenska studenterna är de viktigaste parametrarna för att välja arbetsgivare i turordning: Hög framtida inkomst, trygg anställning, att det ger en bra referens för framtida karriär, att chefer stödjer deras utveckling, respekt för deras anställda.

Huawei bedriver sedan flera år ett samarbete med flera lärosäten inom programmet ”Seeds for Future” där svenska studenter får delta i en studieresa till företagets huvudkontor. Där får de möta flera av Huaweis främsta experter och ta del av det senaste inom telekomteknik och andra affärsområden. Nyligen presenterade Huawei även sin satsning att utbilda fler än 18 000 studenter och partners år 2023.

Universum gör varje år mätningar inom sitt projekt Most Attracitve Employer där över 1,5 miljoner unga som är i slutet av studierna eller i början av sitt arbetsliv svarar på frågor om hur de ser på arbetslivet och potentiella arbetsgivare.

Du kan läsa mer och ladda ned Universums rakning här:

https://universumglobal.com/nordic-2020/

Relaterade Artiklar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Läs Mera >>