Erika Lindmark som har läst en examensarbetskurs vid Högskolan Väst har vunnit en uppsatstävling med sin kandidatuppsats i företagsekonomi.
– Det känns väldigt roligt att ha skrivit en av de två vinnande bidragen i Encells uppsatstävling och det är en härlig känsla av att det hårda arbetet jag lagt ned med uppsatsen har varit värt det, säger hon.
Det är i Encells uppsatstävling om livslångt lärande som Erika varit en av två som vunnit 10 000 kr. Hennes uppsats heter ”Värdeskapande kompetensutveckling för en lärande organisation: En kvalitativ fallstudie inom ett statligt ägt företag”. Enligt motiveringen ansågs uppsatsen vara ett betydelsefullt bidrag till förståelsen av vuxnas lärande.
– Uppsatsen handlar om vilka effekter anställda upplever att kompetensutveckling medför och hur effekter på individnivå kan åstadkomma effekter även på organisationsnivå.
Erika Lindmark menar att det finns ett stort intresse från organisationer att veta värdet av satsningar av kompetensutveckling.
– Det är svårt att kunna mäta exakt hur kompetensutvecklingsinsatser varit värdeskapande för organisationer, men min studie bidrar med en uppfattning om kompetensutveckling som värdeskapande utifrån anställdas upplevelser.
Erika Lindmark bor i Vänersborg och har sedan tidigare läst Personalekonomi på Högskolan Väst. Förra året bestämde hon sig för att ta upp studierna igen efter flera år och läste bland annat pedagogik.
– Att återkomma till studier efter att ha arbetat i några år ser jag bara fördelar med. Det blir väldigt lärorikt att kunna relatera teori från kurser till praktiska erfarenheter från arbetslivet.
Och även om kandidaten är färdig tror inte Erika att det är slutstuderat.
– Förmodligen är det inte sista gången jag studerar. Vi blir ju aldrig helt färdiglärda, det livslånga lärandet tar ju aldrig slut.